O mikrofonima i sitnicama koje me privatno pale…

Koje su kvalitete bitne za voiceover? Što ti je najteži, a što najdraži dio tog posla?

Ovo zgodno pitanje postavljeno mi je nedavno u ! Odgovoriti nije jednostavno, a ni prekomplicirano. Ovisi na kojem tržištu, na našem je najbitnija cijena i umrežavanje. Na stranom su, uz to, važne glumačke vještine, raspon i boja glasa, emocija koju si sposoban prenijeti, način interpretacije, dostupnost i brzina snimanja naručenog materijala… kvaliteta općenito.

moskatelomic-960

Najteži dio u svijetu voiceovera je zapravo doći do reklama, jer vjerovali ili ne, naše tržište nema transparentne natječaje, pa da se fino svi s tržišta možemo prijaviti sa svim svojim verzijama novih reklama za čokolade, šampone, piva, deterdžente, teleoperatere, magazine, lijekove, knjige…

Tržište nam je vrlo zatvoreno i rezervirano, nešto poput šećernih kocki baš bi trebalo tržišnoj probavi, to je javna tajna, koja mene previše ne uzrujava. Trenutno. Uzrujavala me, ali sam shvatila da ne mogu napraviti ništa osim biti primjer. Eto odgovora svima koji me u posljednje vrijeme pitaju „Jaooo kako ti, i ja bih, kako ću?“ Sjedni, frende, čitaj na glas, snimaj se, pošalji snimke nekome tko zna, kopaj, uči, ne spavaj, trudi se. Ako voliš, sve je to gušt i igra koju igram na vrlo odgovoran i fer način.

Istražuj, neumorno, zadovoljno i lepršavo… u biti istražuj na onaj način na koji vidiš sebe, i na koji si najzadovoljniji sobom. Ne pokušavaj biti nitko drugi, budi ono što jesi u najboljem izdanju, i iskren. :) Sretno :)

Ostatak intervjua se skriva pod .

Video CV

Moj video CV specifičan je po tome što sam se 'ogolila', rezultat je to 13 godina različitog radijskog iskustva, naučenih tehnika vokalnih mogućnosti, opuštenog otočkog karaktera, glumačkih radionica u studiju Kubus i na Nov@ TV i neumornog istraživačkog duha. Bilo da želiš suradnju ili svoj autentični Video CV - javi se! Katarina :)